Skip to main content
October 13, 2023

Privatizacija nepotrebna, najbolji rezultati u posljednjih 20 godina

Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera je ove godine ostvarila najbolje rezultate u posljednjih 20 godina, saopštio je predsjednik Odbora direktora, Mijomir Pejović, i poručio da kompaniju ne treba privatizovati.

(Foto: tvcg/printscreen)

"Po mom dubokom uvjerenju Budvanska rivijera ne treba da se privatizuje. Podaci koje imamo za ovu godinu pokazuju da se može uspješno i kvalitetno raditi i kada je jedan subjekt u većinskom državnom vlasništvu. Podatak da u Budvanskoj rivijeri radi preko 400 zaposlenih, ljeti sa sezoncima taj broj dođe do skoro 1000, dovoljno govori da odgovornost, stručnost i kadrovski potencijal koje ima Budvanska rivijera je na onom nivou koji je za prilike i potrebe crnogorskog turizma više nego dovoljan a to pokazuju i rezultati", kazao je Pejović u emisiji Link na Radiju Crne Gore.

Ako je neko i razmišljao u tom pravcu, Pejović vjeruje da se nakon ovogodišnjih pokazatelja o tome više neće razmišljati.

"Privatni kapital će uvijek htjeti da dođe do onoga što je srce Budvanske rivijere a to je Slovenska plaža, ali ono što su naši planovi i interesi nijesu u skladu sa planovima privatnih investitora", kazao je Pejović.
Pejović je kazao da je 2023. godina bila najbolja za našu hotelsku grupaciju u posljednjih 20 godina i da brojni pokazatelji nakon devet mjeseci ukazuju na to.
"Po nekim našim sadašnjim procjenama i procjenama finansijskog sektora očekujemo da 2023. godinu završimo sa oko 3 miliona eura profita", kazao je Pejović.

On je napravio i poređenje sa prethodnim godinama.
"2005. kada je u sastavu Budvanske rivijere bio i Sveti Stefan tada je profit bio 75 hiljada eura ili 2012. profit je bio 246 hiljada eura i u poređenju sa rezutatima za 2023. je daleko ispod", kazao je Pejović.

On je istakao zadovoljstvo i brojem ostvarenih noćenja.

"Što se tiče i broja noćenja izuzetno smo zadovoljni, u poređenju a 2022. očekujemo da ćemo imati oko 430 hiljada noćenja u odnosu na 2022. kada je to bilo oko 308 hiljada što je pomak za preko 120 hiljada noćenja. Ukupan neto prihod na nivou društva u odnosu na 2022. godinu je za 49% veći dok je broj noćenja za 40% veći", kazao je Pejović u Linku.

Govoreći o situaciji sa ostrvom Sveti Stefan Pejović je kazao da je to "tragičan kontinuitet pogrešne politike koja se vodila u tom dijelu a traje 20 godina".
"Na kraju se to okončalo tužbom i procesom koji se vodi pred međunarodnim arbitražnim sudom u Londonu. Prema informacijama koje imam ove jeseni treba da počne nastavak tog procesa. Sugerisano nam je da ne opterećujemo sudski proces eventualnim izjavama i onim što bi eventualno moglo da ugrozi poziciju i Budvanske rivijere i Crne Gore u tom procesu pa bi se suzdržao od davanja ocjena", kazao je Pejović.

On je kazao da su odavno ispunjeni uslovi za raskid ugovora ali, kako je kazao, zbog procesa u Londonu sve stoji u mjestu a ono što Sveti Stefan treba da bude nije.

"Podatak da je Sveti Stefan uz Dubrovnik bio simbol jugoslovenskog turizma više decenija i u odnosu gdje je danas dovoljno govori da politika koja je vođena u prošlosti nije bila dobra", kazao je Pejović.

On je najavio i rekonstrukciju hotela Mogren i podizanje standarda kategorisanih soba na Slovenskoj plaži sa tri na četiri zvjezdice i za preostala četiri bloka.

Pogledajte još vesti

BEST DEALS AND OFFERS

Subscribe to our newsletter
By giving your consent you will start to receive our latest news and offers. For more on how we use your personal data, please read our Privacy policy.
© Hotel group Budvanska Rivijera. All rights reserved. Powered by Emarket1ng.NET.
TO TOP