Skip to main content
June 21, 2022

Odbor direktora jednoglasno protiv prodaje Hotelske grupe “Budvanska rivijera”

Odbor direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” AD Budva (Društvo) jednoglasno je protiv prodaje Hotelske grupe “Budvanska rivijera”.

To je dio Mišljenja koje je Odbor direktora, kao organ upravljanja, danas objavio povodom dostavljenog Prospekta MKG Properties za preuzimanje akcija Hotelske grupe “Budvanska rivijera” AD Budva.

Odbor direktora je stava da Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ treba da ostane u većinskom državnom vlasništvu.

U Mišljenju se navodi da u uslovima postkovid poslovanja, geopolitičke situacije i kretanja na turističkom tržištu MKG Properties neće u bitnom unaprijediti poslovanje “Budvanske rivijere”, budući da je u normalnim poslovnim okolnostima HG „Budvanska rivijera“ najuspješnija hotelska grupa u Crnoj Gori, sa tendencijom da u narednim godinama, uz postojeća i planirana investiciona ulaganja, odgovorno korporativno upravljanje i rast profitabilnosti to i ostane, kao prepoznatljiv crnogorski turistički brend.

Takođe, Odbor direktora je stava da MKG Properties neće u bitnom unaprijediti politiku zapošljavanja i radnopravni status zaposlenih budući da HG „Budvanska rivijera“, kao privredno društvo u većinskom vlasništvu Države, kvalitetno i odgovorno vodi politiku zapošljavanja sa tendencijom da nastavi da se na upražnjena radna mjesta zapošljavaju najstručniji kadrovi, uz postojanje kvalitetne socijalne politike za zaposlene i njihov radnopravni status.

Protiv prodaje HG “Budvanska rivijera” su predsjednik Odbora direktora Mijomir Pejović i članice Ivana Đurović i Sonja Kuljača. Članovi Odbora Jovan Purar i Vladimir Sekulić nisu imali pravo učestvovanja u sačinjavanju Mišljenja jer se smatraju direktnim učesnicima u smislu čl. 29 stav 2 i 3 Zakona o preuzimanju akcionarskih društava.

Podsjećamo, 26.04.2022. godine, odlukom Skupštine akcionara Društva, u novi Odbor direktora imenovani su Mijomir Pejović, Ivana Đurović i Sonja Kuljača, kao predstavnici državnog kapitala, Vladimir Sekulić, ispred AIK banke i Jovan Purar kao predstavnik Tandexon limited.

PR SLUŽBA HG "BUDVANSKA RIVIJERA" AD

BEST DEALS AND OFFERS

Subscribe to our newsletter
By giving your consent you will start to receive our latest news and offers. For more on how we use your personal data, please read our Privacy policy.
© Hotel group Budvanska Rivijera. All rights reserved. Powered by Emarket1ng.NET.
TO TOP