Skip to main content
13.10.2023.

Privatizacija nepotrebna, najbolji rezultati u posljednjih 20 godina

Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera je ove godine ostvarila najbolje rezultate u posljednjih 20 godina, saopštio je predsjednik Odbora direktora, Mijomir Pejović, i poručio da kompaniju ne treba privatizovati.

(Foto: tvcg/printscreen)

"Po mom dubokom uvjerenju Budvanska rivijera ne treba da se privatizuje. Podaci koje imamo za ovu godinu pokazuju da se može uspješno i kvalitetno raditi i kada je jedan subjekt u većinskom državnom vlasništvu. Podatak da u Budvanskoj rivijeri radi preko 400 zaposlenih, ljeti sa sezoncima taj broj dođe do skoro 1000, dovoljno govori da odgovornost, stručnost i kadrovski potencijal koje ima Budvanska rivijera je na onom nivou koji je za prilike i potrebe crnogorskog turizma više nego dovoljan a to pokazuju i rezultati", kazao je Pejović u emisiji Link na Radiju Crne Gore.

Ako je neko i razmišljao u tom pravcu, Pejović vjeruje da se nakon ovogodišnjih pokazatelja o tome više neće razmišljati.

"Privatni kapital će uvijek htjeti da dođe do onoga što je srce Budvanske rivijere a to je Slovenska plaža, ali ono što su naši planovi i interesi nijesu u skladu sa planovima privatnih investitora", kazao je Pejović.
Pejović je kazao da je 2023. godina bila najbolja za našu hotelsku grupaciju u posljednjih 20 godina i da brojni pokazatelji nakon devet mjeseci ukazuju na to.
"Po nekim našim sadašnjim procjenama i procjenama finansijskog sektora očekujemo da 2023. godinu završimo sa oko 3 miliona eura profita", kazao je Pejović.

On je napravio i poređenje sa prethodnim godinama.
"2005. kada je u sastavu Budvanske rivijere bio i Sveti Stefan tada je profit bio 75 hiljada eura ili 2012. profit je bio 246 hiljada eura i u poređenju sa rezutatima za 2023. je daleko ispod", kazao je Pejović.

On je istakao zadovoljstvo i brojem ostvarenih noćenja.

"Što se tiče i broja noćenja izuzetno smo zadovoljni, u poređenju a 2022. očekujemo da ćemo imati oko 430 hiljada noćenja u odnosu na 2022. kada je to bilo oko 308 hiljada što je pomak za preko 120 hiljada noćenja. Ukupan neto prihod na nivou društva u odnosu na 2022. godinu je za 49% veći dok je broj noćenja za 40% veći", kazao je Pejović u Linku.

Govoreći o situaciji sa ostrvom Sveti Stefan Pejović je kazao da je to "tragičan kontinuitet pogrešne politike koja se vodila u tom dijelu a traje 20 godina".
"Na kraju se to okončalo tužbom i procesom koji se vodi pred međunarodnim arbitražnim sudom u Londonu. Prema informacijama koje imam ove jeseni treba da počne nastavak tog procesa. Sugerisano nam je da ne opterećujemo sudski proces eventualnim izjavama i onim što bi eventualno moglo da ugrozi poziciju i Budvanske rivijere i Crne Gore u tom procesu pa bi se suzdržao od davanja ocjena", kazao je Pejović.

On je kazao da su odavno ispunjeni uslovi za raskid ugovora ali, kako je kazao, zbog procesa u Londonu sve stoji u mjestu a ono što Sveti Stefan treba da bude nije.

"Podatak da je Sveti Stefan uz Dubrovnik bio simbol jugoslovenskog turizma više decenija i u odnosu gdje je danas dovoljno govori da politika koja je vođena u prošlosti nije bila dobra", kazao je Pejović.

On je najavio i rekonstrukciju hotela Mogren i podizanje standarda kategorisanih soba na Slovenskoj plaži sa tri na četiri zvjezdice i za preostala četiri bloka.

Pogledajte još vesti

NAJBOLJE CIJENE I PONUDE

SAZNAJTE PRVI!

Dostavljajući nam vaše podatke automatski prihvatate da vam šaljemo ponude i obavještenja. Za više informacija na koji način koristimo vaše lične podatke molimo vas da pogledate stranicu "Politika privatnosti"

© Hotel group Budvanska Rivijera. All rights reserved. Powered by Emarket1ng.NET.
NA VRH