Skip to main content
18.03.2022.

Budva s djecom: Najbolji porodični odmor svih vremena!

Još uvijek neotkriveni dragulj netaknute prirode, Crna Gora je odlična ideja za porodični odmor. Pored neukrotivih planinskih krajolika, zemlja je poznata i po prekrasnim plažama na Jadranskom moru. Jedno od najboljih mjesta u Crnoj Gori za porodice svakako je šarmantni grad Budva.

10 najboljih mjesta za posjetiti u Budvi, Crna Gora

Budva je drevni grad na crnogorskoj obali. Zbog bogate istorije i prelijepog gradskog pejzaža često se naziva i biserom Mediterana. Iako je poznata po dinamičnim danima i noćnom životu, Budva je vrlo popularna destinacija za porodice koje planiraju putovanja sa djecom. Sastavili smo za vas spisak 10 ideja za porodični odmor u Budvi.

Zaputite se u šetnju kroz prošlost u Starom gradu Budva

Stari grad Budva drevno je naselje na Jadranskoj obali, za koje se vjeruje da je čuvar istorije grada. Bajkovite zidine Starog grada zapljuskuju talasi smaragdne boje Jadranskog mora, a u neposrednoj blizini su plaža sa luksuznim odmaralištima, marina za jahte i brodove svih veličina. Ako se odlučite za obilazak muzeja sa djecom, moći ćete da uživate u sjajnom pogledu sa Citadele i gradskih zidina. Izgubite se unutar gradskih zidina, lutajte uskim ulicama, tunelima, razgledajte ostatke drevnih građevina i brojne crkve i trgove. Stari grad je lavirint u kojem je zadovoljstvo provesti vrijeme lutajući.

Statua Balerine - simbol vedrine Budve i Budvana

Odmor u Crnoj Gori (posebno s djecom) nije potpun ako ne posjetite prekrasnu statuu plesačice – balerine, koja se nalazi na samo nekoliko minuta hoda od Starog grada. Balerina je divan spomenik ljepoti koji se nalazi na idealnom mjestu za panoramski pogled na Citadelu i Stari grad, prostranstvo mora ili litice iza kojih je skrivena plaža Mogren. Dok je posmatrate, slobodno pitajte mještane da vam kažu nešto više o istoriji ove Budvanke – bićete iznenađeni!

Izleti brodom na ostrvo Sveti Nikola

Svi znamo kakva djeca mogu biti u iščekivanju ljeta. Uglavnom se sve vrti oko njih. U suprotnom - suza suzu sustiže.

Zato smo odlučili da porodicama koje posjećuju Budvu predložimo da obiđu ostrvo Sveti Nikola. Možete poći na izlet svakog dana, nekim od brojnih brodića iz budvanske marine.  Međutim, ako posjetu Budvi ne planirate za ljeto, vožnju brodom možete organizovati i tokom čitave godine. U svakom slučaju, ostrvo Sveti Nikola je mjesto koje morate posjetiti. Tamo ćete naći mnoštvo plažnih sadržaja i drugih atrakcija u kojima će vaši mališani uživati.

Aktivnosti na otvorenom na moru

Za one koji žele da se provedu na plažama u Budvi, postoji mnoštvo sportova na vodi koje treba isprobati. U blizini budvanskog Starog grada možete iznajmiti SUP ili kajak i uživati tokom vožnje u pogledu na bogatu istoriju grada, kao i u blagodatima kristalno čiste smaragdno-zelene morske vode. Možete se oprobati i u paraglajdingu, ronjenju, džet-skiju ili avanturističkom krstarenju. Ako biste se radije otisnuli u istraživanje podmorja u noćnim satima, možete se provozati jednom od podmornica sa staklenim dnom. Pult na kojem možete rezervisati ovaj izlet se nalazi odmah ispred Starog grada.

Najbolje porodične plaže u Budvi

Dan u Budvi, posebno tokom jula i avgusta, trebalo bi da bude rezervisan za duge šljunkovite i pješčane plaže na kojima djeca mogu uživati, graditi dvorce i dati mašti na volju. Međutim, odmor treba da omogući djeci i neke edukativne ekspedicije kao što su obilasci kulturno-istorijskih znamenitosti, muzeja i drugo. Zbog toga je Budva odličan grad za odmor sa porodicom. Od plaže Mogren do plaže Kamenovo ima dosta plaža sa odličnim sadržajima i mnoštvom aktivnosti. Spisak najboljih plaža u Budvi je dugačak, ali vrijedi baciti oko na njega prije nego se zaputite u Crnu Goru.

Akvapark Budva

Smješten u srcu brda Topliš sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na Budvu, ovaj Akvapark je jedno od najboljih mjesta za aktivnosti na otvorenom za porodice u Crnoj Gori. Tu ćete naći mnoštvo tobogana i bazena za djecu, ali i sadržaje za odrasle kao što su prostor za masažu i restorani. To je garancija da će se Akvaparku svi dobro provesti!

Selo Krapina

Lijepa ideja za poludnevni izlet tokom boravka u Budvi je selo Krapina. To je skrivena oaza sa prekrasnim zelenilom, a odlična je za porodice sa djecom koja vole da se igraju sa domaćim životinjama. Ako ste ljubitelj aktivnosti na otvorenom i želite predah u drugačijem ambijentu, morate posjetiti selo Krapina.

Lipska pećina

Još jedna odlična ideja za jednodnevni izlet ispunjen rekreacijom je kraška avantura u Lipskoj pećini u blizini Cetinja. Obilazak pećine traje oko sat vremena. Garantujemo vam da ćete doživjeti najintenzivnije osvježenje tokom odmora u vrućim ljetnjim mjesecima (posebno u julu i avgustu). Odličan pogled, istorijske znamenitosti i nevjerojatna priroda čine Lipsku pećinu uspomenom sa porodičnog odmora koju ćete dugo pamtiti.

Bokokotorski zaliv

Svaka porodica treba da posjeti Bokokotorski zaliv i istraži njegove istorijske znamenitosti, prekrasne stare gradove, stjenovite obale i impresivne poglede na okolne planine. Zaliv je samo nekoliko sati udaljen od Budve. Ako ga posjetite tokom ljetnih mjeseci, možete se osvježiti na nekoj od vrhunskih plaža kojih u Boki ima bezbroj. Tu su i brojni barovi i restorani, tako da obavezno ponesite dobar apetit na ovaj izlet!

Nacionalni park Lovćen

Nacionalni park Lovćen osnovan je 1952. godine i obuhvata središnji i najviši dio planine Lovćen. Diči se zadivljujućim prirodnim ljepotama, ali i bogatom kulturnom baštinom, istorijskim znamenitostima i nevjerovatnim arhitektonskim radovima. Ako se popnete na Lovćen, možete posjetiti Njegošev mauzolej, avanturistički park ili učestvovati u sportskim manifestacijama. Ovo je možda i najbolje mjesto za porodice koje posjećuju Crnu Goru i koje su ljubitelji aktivnosti na otvorenom.

Dakle

Ovaj spisak bi mogao ići u nedogled jer ima toliko aktivnosti za porodice koje provode odmor u Crnoj Gori. Sve je to moguće zbog veličine Crne Gore. U jednom jedinom danu se možete popeti na vrhove sjeverne regije, a istovremeno isplanirati da „uhvatite" zalazak sunca pored mora. Crna Gora potvrđuje izreku da sve dobre stvari dolaze u malim pakovanjima.

Ako dijelite naše mišljenje da je Crna Gora odličan izbor za odmor, pozivamo vas da budete naši gosti, a mi ćemo se pobrinuti da maksimalno iskoristite svoj boravak u Budvi. Ostavite komentar ili nas kontaktirajte direktno i rezervišite smještaj u blizini svih gore navedenih atrakcija (i još mnogo toga).

NAJBOLJE CIJENE I PONUDE

SAZNAJTE PRVI!

Dostavljajući nam vaše podatke automatski prihvatate da vam šaljemo ponude i obavještenja. Za više informacija na koji način koristimo vaše lične podatke molimo vas da pogledate stranicu "Politika privatnosti"

© Hotel group Budvanska Rivijera. All rights reserved. Powered by Emarket1ng.NET.
NA VRH