Skip to main content
February 14, 2024

Potpisan Memorandum o saradnji između JU Centar za stručno obrazovanje Crne Gore i HG Budvanska rivijera

Aleksandra Lalević, direktorica JU Centar za stručno obrazovanje i Jovan Gregović, izvršni direktor HG Budvanska rivijera, potpisali su u Budvi 14.02.2024. godine, Memorandum o saradnji između ove dvije institucije.

Aleksandra Lalević, direktorica JU Centar za stručno obrazovanje i Jovan Gregović, izvršni direktor HG Budvanska rivijera, potpisali su u Budvi 14.02.2024. godine, Memorandum o saradnji između ove dvije institucije. Svečanosti povodom potpisivanja Memoranduma u poslovnim prostorijama HG Budvanska rivijera prisustvovale su i Magdalena Jovanović, samostalna savjetnica za odnose sa javnostima u JU Centar za stručno obrazovanje i Milena Raičković, direktorica Sektora pravnih i ljudskih resursa u HG Budvanska rivijera.

Potpisnici Memoranduma o saradnji su saglasni da u duhu međusobnog uvažavanja i na principu uzajamne podrške i već uspostavljene dobre prakse nastave zajedničko djelovanje koje je odraz društveno odgovornog postupanja sporazumnih strana, iskazanog prije svega kroz pružanje podrške najtelentovanijim učenicima u ispoljavanju svojih talenata i dokazivanju izvrsnosti, iskazanog kroz sponzorisanje održavanja državnih takmičenja u vještinama iz oblasti restoraterstva i kuvarstva. HG Budvanska rivijera je i u prethodnom periodu bila partner JU Centar za stručno obrazovanje u realizaciji takmičenja iz oblasti restoraterstva i kuvarstva.

Saradnja se prije svega odnosi na oblast stručnog obrazovanja i ima za cilj obezbjeđivanje podsticajnih mjera za njegovo unapređenje kako bi ono postalo dostupno i inovativno, relevantno za tržište rada i društvo, ali i privlačno za učenike koji bi bili dodatno osnaženi kroz osiguranje učešća najboljih na državnim takmičenjima u vještinama iz oblasti restoraterstva i kuvarstva.

Ključne oblasti zajedničkog djelovanja su:

  • Promovisanje značaja društveno odgovornog djelovanja i saradnje ustanova obrazovnog sistema i predstavnika privrede;
  • Podrška talentovanim učenicima iz oblasti turizma i ugostiteljstva, kroz obezbjeđivanje prostornih i tehničkih uslova za organizaciju i realizaciju državnih takmičenja učenika srednjih stručnih škola u vještinama iz oblasti restoraterstva i kuvarstva;
  • Promovisanje saradnje kroz medijske nastupe, kampanje, zvanične događaje sa temama iz oblasti stručnog obrazovanja, socijalnog partnerstva, povezivanja obrazovanja i privrede i sl.
  • Druge oblasti međusobne saradnje na osnovu zajedničkog dogovora, koja će se zasnivati na principima: partnerstva, transparentnosti, odgovornosti, obostranog interesa, međusobnog informisanja i uvažavanja mišljenja obje strane.

Potpisivanje Memoranduma je rezultat dugogodišnje uspješne saradnje ove dvije institucije, na planu zajedničkog kreiranja ambijenta koji će doprinijeti kvalitetu stručnog obrazovanja, kao i uspostavljanju dodatnih mjera za očuvanje najboljih kadrova potrebnih privredi kao nužnim preduslovima za pametan ekonomski rast i razvoj.

Pogledajte još vesti

BEST DEALS AND OFFERS

Subscribe to our newsletter
By giving your consent you will start to receive our latest news and offers. For more on how we use your personal data, please read our Privacy policy.
© Hotel group Budvanska Rivijera. All rights reserved. Powered by Emarket1ng.NET.
TO TOP