HG Budvanska rivijera | Gradska kafana Mogren
COVID-19 INFO
+38233402456 [email protected]

BUDVANSKA RIVIJERA

Dogadjaji

Dogadjaji

Rezervišite svoj boravak Rezervišite

Feb. 15, 2022

Gradska kafana Mogren

Na savršenoj lokaciji među poznatim zidinama Starog grada, smjestila se Gradska kafana Mogren. Vjekovima stare zidine Starog grada svjedoče o davno prošlim vremenima pa pogled na njih budi maštu, ali i apetit.
Blog

Jedan od zaštitnih znakova Budve, Gradska kafana Mogren omiljena je destinacija za jutarnju kafu, ručkove sa dragim ljudima i mjesto za večeru uz svježinu morskog vazduha.

Među mještanima i posjetiocima Budve dobro je poznata izreka da onaj ko makar kafu nije popio na terasi Gradske kafane Mogren, nije ni bio u Budvi.

Kada god odlučite da posjetite Gradsku kafanu Mogren, jedina nedoumica koju ćete imati jeste šta da odaberete sa menija. Ispunićemo vaš boravak potpunim užitkom u lokalnoj i internacionalnoj gastronomiji. Čekamo vas!

Mogren doručak sa pogledom na zidine Starog grada

Kako zamišljate vaše savršeno jutro na moru? Ako je odgovor - uz ukusan doručak i neodoljiv pogled, na pravom ste mjestu.

Za vas posebno izdvajamo naš specijalitet – Mogren doručak. Uživaćete u obilnom, domaćem obroku sastavljenom od 2 jaja, njeguškog pršuta, sira, kajmaka i tradicionalnih priganica. Jer, šta je doručak bez sira i kajmaka?

Predjelo

Isprobajte crnogorsku zakusku

Jedno od upravila uparivanja hrane i vina jeste da treba jesti stvari po redosledu povećanja snage ukusa, pa tako kao specijalitet predjela preporučujemo crnogorsku zakusku (njeguška pršuta, sir, kajmak, goveđa pršuta, kozji sir i masline) koja je idealna za gustiranje uz vino, dok čekate glavno jelo.

Glavno jelo 

RIBA

Riba je simbol primorja, pa su u ponudi raznovrsne ribe od brancina na žaru, lignji, gambora i tuna steka. Uz njih možete kombinovati prilog po želji.

MESO

Za ljubitelje mesa, dobra vijest je da je meso glavni dio obroka u Crnoj Gori. Isprobajte biftek na grilu, pohovane pileće štapiće ili bečku šniclu i okusićete čari tradicije crnogorske kuhinje.

Za obožavaoce burgera, evo preporuke – Mogren burger.

RIŽOTO

Ono što možete kombinovati kao dodatak jelu ili jesti kao zasebno jelo jesu razne vrste rižota. Pored vegeterijanskog rižota, izdvajaju se crni rižoto i rižoto sa morskim plodovima. Tu su još i rižoto sa piletinom i biftekom, kao savršena kombinacija pažljivo odabranih sastojaka.

Slatke poslastice

Za sladokusce slatke palačinke, vafle, knedle i sladoledi samo su neke od poslastica koje će vas očarati u gradskoj kafani Mogren.

KNEDLE

Popularne knedle ferero, kinder, malina i bijela čokolada i narandža i crna čokolada, spremljene po tajnim receptima vrsnih poslastičara, impresioniraju istančanim i neponovljivim kombinacijama ukusa.

DOMAĆI KOLAČI

U našoj kuhinji spremaju se razne vrste  kolača od kojih posebno izdvajamo čokoladnu orange tortu sa domaćim narandžama čiji ukus će vam dočarati svu slatkoću mediteranskog ambijenta u kojem se nalazite.

Najnoviji

Nov. 9, 2022

Svečani doček Nove godine u hotelu Palas

March 7, 2022

Gradska kafana Palas

March 7, 2022

Gradska kafana Mogren