HG Budvanska rivijera | Hotelska grupa Budvanska rivijera obilježila Dan planete Zemlje
COVID-19 INFO

BUDVANSKA RIVIJERA

News

News

Book Your Stay BOOK

April 21, 2022

Hotelska grupa Budvanska rivijera obilježila Dan planete Zemlje

U susret 22. aprilu, Danu planete Zemlje, Hotelska grupa Budvanska rivijera danas je zajedno sa JUSMŠ Danilo Kiš i JP Morsko dobro Crne Gore organizovala izložbu radova srednjoškolaca, predavanje Nemanje Malovrazića na temu zaštićenih područja u Crnoj Gori uz emitovanje filma „Budvanska Tunja“. Učenici sa radnicima zelenila HG Budvanska rivijera zasadili drvo limuna u atrijumu TN Slovenska plaža.
Blog

Školski projekat na temu zaštite životne sredine kojim je rukovodila profesorica Jelena Papović obuhvatio je izradu nekoliko kreativnih eksponata, pa su tako u lobiju hotela Aleksandar izložene oslikane haljine posvećene prirodi, mapa ostrva Sveti Nikola i instalacija planete sa ugroženim životinjskim vrstama.

Nemanja Malovrazić u ime JP Morsko dobro Crne Gore održao je prezentaciju na temu Zaštićena obalna i morska područja u Crnoj Gori, i uz brojne zanimljivosti iz ove oblasti i interaktivan pristup približio učenicima JUSMŠ Danilo Kiš zašto je važno da čuvamo obalu, more i morski biodiverzitet.

Posebnu pažnju izazvala je projekcija filma “Budvanska tunja” koji je urađen na inicijativu MZ Stari grad i NVO Ekološko društvo – Budva, a u produkciji Javnog preduzeća za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore. Film je osvojio prvu nagradu u kategoriji "Ekologija i životna sredina" na Međunaradnom festivalu "Stars of Wild Beauty" koji je održan u decembru 2019. godine. Cilj filma je promocija prirodnih i kulturno-istorijskih vrijednosti ovog područja, te unaprijeđenje i ažuriranje informacija o stanju i ugroženosti morskog biodiverziteta same Tunje. Svi učesnici i organizatori prisustvovali su i konkretnoj akciji sadnje limuna u atrijumu Turističkog naselja Slovenska plaža koja je decenijama prepoznatljiva po njegovanim zelenim površinama i raznovrsnom biljnom svijetu. Taj segment ponude je izuzetno cijenjen od strane turista i gostiju koji poseban mir i doživljaj pronalaze upravo u zelenim vrtovima sa preko 300 vrsta raznovrsnog bilja.

Recent

May 25, 2022

Special Deal - Early Booking Hotel Castellastva

May 24, 2022

Early summer at the seashore - hotel Palas

May 20, 2022

Last minute offer TN Slovenska plaža 3*