HG Budvanska rivijera | Hotelska grupa Budvanska rivijera obilježila Dan planete Zemlje
COVID-19 INFO
+38233402456 [email protected]

BUDVANSKA RIVIJERA

Nachrichten

Nachrichten

Buchen Sie Ihren Aufenthalt Reservieren

21. April 2022

Hotelska grupa Budvanska rivijera obilježila Dan planete Zemlje

U susret 22. aprilu, Danu planete Zemlje, Hotelska grupa Budvanska rivijera danas je zajedno sa JUSMŠ Danilo Kiš i JP Morsko dobro Crne Gore organizovala izložbu radova srednjoškolaca, predavanje Nemanje Malovrazića na temu zaštićenih područja u Crnoj Gori uz emitovanje filma „Budvanska Tunja“. Učenici sa radnicima zelenila HG Budvanska rivijera zasadili drvo limuna u atrijumu TN Slovenska plaža.
Blog

Školski projekat na temu zaštite životne sredine kojim je rukovodila profesorica Jelena Papović obuhvatio je izradu nekoliko kreativnih eksponata, pa su tako u lobiju hotela Aleksandar izložene oslikane haljine posvećene prirodi, mapa ostrva Sveti Nikola i instalacija planete sa ugroženim životinjskim vrstama.

Nemanja Malovrazić u ime JP Morsko dobro Crne Gore održao je prezentaciju na temu Zaštićena obalna i morska područja u Crnoj Gori, i uz brojne zanimljivosti iz ove oblasti i interaktivan pristup približio učenicima JUSMŠ Danilo Kiš zašto je važno da čuvamo obalu, more i morski biodiverzitet.

Posebnu pažnju izazvala je projekcija filma “Budvanska tunja” koji je urađen na inicijativu MZ Stari grad i NVO Ekološko društvo – Budva, a u produkciji Javnog preduzeća za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore. Film je osvojio prvu nagradu u kategoriji "Ekologija i životna sredina" na Međunaradnom festivalu "Stars of Wild Beauty" koji je održan u decembru 2019. godine. Cilj filma je promocija prirodnih i kulturno-istorijskih vrijednosti ovog područja, te unaprijeđenje i ažuriranje informacija o stanju i ugroženosti morskog biodiverziteta same Tunje. Svi učesnici i organizatori prisustvovali su i konkretnoj akciji sadnje limuna u atrijumu Turističkog naselja Slovenska plaža koja je decenijama prepoznatljiva po njegovanim zelenim površinama i raznovrsnom biljnom svijetu. Taj segment ponude je izuzetno cijenjen od strane turista i gostiju koji poseban mir i doživljaj pronalaze upravo u zelenim vrtovima sa preko 300 vrsta raznovrsnog bilja.

Dan planete Zemlje 3.jpg

Dan planete Zemlje 2.jpg

Dan planete Zemlje 1.jpg

Kürzlich

12. August 2022

SONDERANGEBOT SOMMER

22. Juli 2022

HG Budvanska rivijera - uvijek pravi izbor

7. März 2022

Stadttaverne Palas