Provjeri raspoloživost
 
         
Kontakt      Rezerviši      Specijalna akcija      Galerija
Image1\
 

Press

Istorijat

Sedamdesetih i osamdesetih godina 20. vijeka kompletnu turističku privredu Crne Gore objedinjavalo je preduzeće Montenegroturist, sa sjedištem u Budvi. Iz centralizovanog preduzeća, radne organizacije, izdvaja se OOUR Budva koji objedinjava hotele na teritoriji opštine Budva. 1990. godine on prerasta u Hotelsko turističko preduzeće Budvanska rivijera. Tadašnje preduzeće je u svom sastavu imalo čak 18 hotela. Današnji naziv Hotelska Grupa Budvanska Rivijera ustanovljen je u septembru 2009. godine, a preduzeće je u većinskom državnom vlasništvu.

Hotelska Grupa Budvanska Rivijera A.D. danas upravlja i aktivno posluje sa 5 hotela i preko 3.800 kreveta i to: hotel Palas (4+*) Petrovac, hotel Castellastva (4*) Petrovac, Turističko naselje Slovenska plaža (3+*, 4*) Budva, hotel Aleksandar (3*) Budva i hotel Mogren (3*).

Pored navedenih, HG Budvanska Rivijera je vlasnik hotela Sveti Stefan i Miločer, koji se nalaze pod dugogodišnjim zakupom.

Početkom 2012. godine HG je kupila hotel Piva u Plužinama, čime je otvoren i novi pravac poslovanja.

Nagrade

Višedecenijsko prisustvo na turističkom tržištu, kontinuirani rad na podizanju kategorije hotela i ulaganje u kvalitet, uslovilo je da je Hotelska Grupa Budvanska rivijera dobitnik brojnih međunarodnih i domaćih priznanja, kao i brojnih nagrada na strukovnim takmičenjima radnika.

  • Nagrada Wild Beauty HG Budvanskoj rivijeri za preduzeće sa najboljom novom ponudom i doprinosom u razvoju turizma za 2012. godinu.
  • Nagrada Wild Beauty HG Budvanskoj rivijeri za preduzeće sa najboljim ostvarenim rezultatima u turizmu i najvećim doprinosom kvaliteta za 2011. godinu.
  • Najbolji klub hotel - hotel "Palas" u konkurenciji 11 mediteranskih zemalja, za vrhunski kvalitet usluge u sezoni 2011.
  • Zlatna medalja hotelu "Aleksandar" i Velika zlatna medalja hotelu "Palas" na Novosadskom Sajmu turizma 2011.
  • Nagrada Češkog touroperatora "Vitkovice tours" na Sajmu turizma u Pragu 2010. godine za vrhunski kvalitet usluga pruženih u TN"Slovenska plaža".
  • Nagrada Francuskog touroperatora "Prodintour" hotelu "Palas" u konkurenciji klub hotela 12 mediteranskih zemalja 2010. godine.
  • Wild Beauty Award za najbolji primorski hotel sa tri zvjezdice hotelu Palas 2010. godinu.
  • Wild Beauty Award za kompaniju sa najboljim rezultatom na inostranom tržištu u Crnoj Gori 2005. i 2007. godine
  • Nagrada "Biznis partner u turizmu" za 2007. godinu u organizaciji kompanije Mass Media International iz Beograda;
  • Zlatna nagrada za turizam, hotelijerstvo i ugostiteljstvo 2004. godine na predlog Trade liders kluba iz Madrida i izdavačke kuće Editorial office.

 

 

 

 

Copyright © 2012 Hotelska grupa Budvanska rivijera.
Sva prava zadržana.